02 Budalo, koliko još znakova trebaš???

Updated: Nov 30, 2020


Jeste li se ikada zapitali koliko sebi sebe dajete? Ko to ostane sa vama u četiri zida, da li taj neko iskreno izražava sebe, ide li srcem ? Koristite li reč realno? Šta je danas realno, šta u ovom ludom, brzom vremenu nije moguće? Rečenica „Sve je moguće ako dovoljno iskreno veruješ u to“ danas je postala kliše, a tako je istinita. Jedna rečenica koja sadrži esenciju ljubavi, moći, mudrosti, hrabrosti, a tako površno doživljena.


Nisam ni ja rođena naučena, kao i vi i ja sam delove istinske SEBE sakupljala po najtamnijim tunelima, liticama života i najdubljim provalijama ispunjenim najvećim strahovima. Bilo je trenutaka kada sam mislila da nemam cilj i put, padala i ustajala, tragala bez prestanka. I tako tragajući upisah kurs NLP-a. Dobih divne tehnike pronalaska cilja, puta, sreće. Ne kažem da je bilo jednostavno, bilo je tu suza, pa stezanja u grlu, straha, čajanki (a i pravih očajavanja) ali je vredelo. U jednom neobaveznom razgovoru sa divnim trenerima i kolegama dođosmo do teme o energiji i životu. Naša divna Marija povezala nas je sa grupom na facebook „Reiki za decu i mame, devojke i žene“. Površno sam prelistala objave koje su se nalazile u toj grupici, pomislih – ok, super, zanimljive teme i produžih dalje. Očigledno još nisam iskreno popričala sa sobom u četiri zida.


Jedno jutro dok sam ispijala kafu, vidjela sam objavu u Reiki grupi o besplatnom tretmanu, te da je dovoljno da jednim lajkom dam svoj pristanak. Vođena politikom da mogu ostati na istom ili biti na dobitku, pa Bože moj šta to mogu izgubiti, odlučila sam se upustiti u nešto novo i dadoh svoj pristanak. Inače tretman je bio zakazan za par dana kasnije, tačno na dan kada sam sa prijateljicama odlučila otići u shoping. Uzbudjena zbog kupovine i dana koji je posvećen mojim prijateljicama, totalno sam zaboravila na tretman, a i prilično sam sigurna da je u ljudskoj prirodi da samo ono što masno platimo vrednujemo mnogo više. Elem, žene kao žene, ostadosmo ceo dan shopingirajući. U povratku kući u večernjim satima, osetih veliki nalet toplote u obrazima. Pomislila sam, da mi je mozda samo pretoplo u automobilu. Zatim se vrelina počela širiti na čelo, uši, cela glava mi je gorela. Gorim, bezbolno doduše a istovremeno čudno. Nije delovalo kao uobičajena glavobolja. Stigle smo kući i taj osećaj toplote je lagano počeo da iščezava. Ne znajući šta mi se dešava, komentarišem to sa prijateljicama i odjednom mi stiže obaveštenje na facebook grupi, tretman je završen. Pale se lampice mog biološkog kompjutera koji mi daje do znanja da je to posledica tretmana. Uprkos intuitivnom osećaju moj analitički um je žudio za dodatnom potvrdom, počeh da čitam komentare drugih članica grupe koje se u tom trenutku nalaze na ko zna kojim delovima zemaljske kugle, neke od njih su doživele isti osećaj kao i ja - snažnu toplotu u predelu glave. Da oči mogu ispasti od iznenađenja, mislim da bi moje tada ispale.


Iako fascinirana tim čudesnim osećajem, umor je prevagnuo pa sam ubrzo nakon toga zaspala, ali univerzum je budno bdio nada mnom i već sutradan mi je poslao još jedan znak.


Odlazim kod maserke na dogovoreni termin. Divna sedamdesetogodišnjakinja, fantastično me masira skoro tri godine, puna života, elana, pozitivne energije. Žena koja još uvek putuje svetom, istražuje i uživa. Iznenada mi u njenoj sobi privuče pažnju diploma Reiki majstora. Postadoh radoznala, ispitah je o reikiju koliko sam to uspela na mom „polupanom“ nemačkom. Zakazala sam sebi tretman za 7 dana, nisam mogla odoleti da to isprobam. Sledi jedvačekanje i odbrojavanje dana do tretmana.


Konačno taj dan, legla sam na sto za masažu i milion misli kreće da kruži mojim umom. Iz stanja polu sna, trgla me je njena rečenica da je tretman završen. Otvorila sam oči i osetila na svom licu vodu koja mi je curila iz usta. Iscrpljena životnim događajima, nedostatku energije i osećajem večnog traganja, osetih se ponovo rođenom, sigurnom u sebe. To je bio momenat kada sam duboko u sebi osetila i bila uverena da želim naučiti sve o REIKIJU i da on postane dio mog života. NLP, knjiga „Celestinsko proročanstvo“ koja me tražilla,Reiki facebook grupa, Reiki sa maserkom. Klik, budalo koliko još znakova trebaš ???


Intuicija je po mom mišljenju čovekovo veliko bogatstvo, dopustila sam joj da me vodi, i zajedno sa njom sam uputila zahtev informisanja o obuci mog budućeg životnog puta.

Okupirana svakodnevnim obavezama i životnim situacijama u globalu, bio mi je potreban određen vremenski period da uplovim u novo životno poglavlje, veličanstveno otkriće REIKI.

65 views0 comments

Recent Posts

See All